Online seminář: Co dál s GDPR?

Kód: E/14
Kategorie: GDPR
Termín: 3.12.2020
Čas konání: 9:00 - 15:00
Místo konání:
Praha
Cena bez DPH: 1175,- Kč
Elektronická přihláška: ZDE
Přihláška (Word): ZDE
Číslo akreditace MVČR: AK/PV-649/2018 - "Co dál s GDPR?"

GDPR ve veřejném sektoru po roce praxe

ONLINE VERZE SEMINÁŘE. 

Informace k přenosu: Jedná se o živý přenos ze semináře. Pro účastníky online kurzu je možnost kladení dotazů či interakce prostřednictvím online chatu, v případě, že to bude možné, mohou v určené době i vstoupit do přenosu.

Online přenosy vyžadují z Vaší strany pouze minimální technické zajištění (připojení k internetu, možnost poslechu zvuku - sluchátka, repoduktory), není potřeba instalace žádné aplikace, můžete se připojit i přes webové rozhraní. (webové rozhraní je možné pouze z počítače, z mobilního telefonu či tabletu je možné sledovat při instalaci aplikace Skype)

S veškerým technickým zajištěním jsme ochotni asistovat. Před konáním semináře Vám bude zaslán odkaz a veškeré potřebné informace, v případě potřeby využijte telefonní kontakt +420 724 269 919.

Obsah standardního semináře, který bude přenášen:

Jste v souladu opravdu nebo jen naoko?

Dopad nového adaptačního zákona. Jak dopadla vaše implementace. Nejčastější chyby a jak je vyléčit.

Seminář pro referenty agend s osobními údaji, manažery ochrany osobních údajů, pověřence, odpovědné funkcionáře.

LEKTOR:

 

Ing. Mgr. Oldřich Kužílek

 

Poradce pro otevřenost veřejné správy. Specialista na poskytování, zveřejňování, zpřístupňování, ochranu a další nakládání s informacemi ve veřejné správě. Je autorem zákona o svobodném přístupu k informacím. Pravidelně přednáší problematiku ochrany osobních údajů, registru smluv, práva na informace, radničních periodik.

Přístupu k informacím a jejich ochraně se věnoval v pozici vrchní ministerský rada na Ministerstvu vnitra, ochraně osobních údajů jako spolupracovník Úřadu pro ochranu osobních údajů.

Realizuje implementaci GDPR (Obecného nařízení EU) na úřadu Městské části Praha 6 a pro více než 1000 obcí včetně jejich škol pro Sdružení místních samospráv ČR.

Osnova:

  1. Právní úprava ochrany osobních údajů, předpisy EU, co je Obecné nařízení – GDPR, Zákon o zpracování osobních údajů, odchylky a upřesnění ON. Vady implementace v ČR.
  2. Hlavní principy a cíl: kroky správce pro zajištění souladu nejen na papíře.
  3. Časté chyby – rozsah zpracování, vztahy se zpracovateli a servisem, evidence účelů
  4. Časté chyby – právní tituly, zejména v personální oblasti (zákonnost zpracování), souhlas, smlouva, oprávněný zájem a další právní tituly, zvláštní kategorie OÚ (citlivé údaje)
  5. Časté chyby – práva subjektů údajů (informace pro SÚ ve formulářích a na webu, žádosti o změny, výmaz, omezení zpracování, export dat, námitka)
  6. Časté chyby – omezení účelem, minimalizace, přesnost. Kamerové systémy, biometrické vstupní a docházkové systémy,
  7. Časté chyby – bezpečnost, incidenty,
  8. Časté chyby – vynechání pověřence při rozhodnutí, posouzení vlivu (DPIA),
  9. Další chyby při typických situacích (poskytování informací, sledování na pracovišti, použití rodných čísel, bezúhonnost, občanské a další průkazy, kopie dokumentů)

Hodnocení

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Zatím zde nejsou žádná hodnocení, buďte první!)
Loading...

Metodiky a kontroly ÚOOÚ

aktuality k GDPR

Nezávazná rezervace

Nezávazná rezervace semináře
Rezervací se nezavazujete k platbě ani nenahrazuje závaznou objednávku.
Jméno a příjmení účastníka semináře, pokud není v době rezervace možné upřesnit, vyplňte jméno objednatele.
Organizace, za kterou je vytvářena NEZÁVAZNÁ REZERVACE.
Předpokládaný počet účastníků.
Pokud nám zanecháte telefonický kontakt, bude pro nás snadnější Vás kontaktovat v případě, že bude rezervaci potřeba potvrdit, prodloužit, zrušit nebo jinak upravit.
Pokud nám chcete něco sdělit nebo uplatnit kód slevy, zde máte prostor.

Komentáře

No Thoughts on Online seminář: Co dál s GDPR?

Leave A Comment